بیمه کشاورزی تولیدکنندگان را در برابر خسارات تغییرات اقلیمی محافظت میکند

معاون صندوق بیمه کشاورزی گفت: بیمه کشاورزی میتواند به تولیدکنندگان کمک کند تا در برابر خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی مانند خشکسالی، سیلاب و طوفانها محافظت و از حمایت مالی برخوردار شوند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، قدرتالله نوری در گفت و گو با خبرنگار ما به بهانه برگزاری 29 امین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد و ضرورت آشنایی با تاثیر این پدیده جهانی بر کارکردهای بیمهای در بخش کشاورزی افزود: بیمه کشاورزی و تغییرات اقلیمی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و تأثیرات متعددی بر یکدیگر میگذارند.
وی اظهار داشت: بیمه ضمن آموزش به کشاورزان برای چگونگی مدیریت ریسکهای ناشی از تغییرات اقلیمی به بهترین شکل، میتواند به آنان انگیزه دهد تا از فناوریهای پایدار و روشهای کشاورزی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی استفاده کنند و این موضوع به بهبود بهرهوری و کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی کمک خواهد کرد.
معاون صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: با حمایت بیمهای، ممکن است کشاورزان تمایل بیشتری به تنوع در کشت محصولات داشته باشند و این تنوع به کاهش ریسک ناشی از تغییرات آب و هوایی کمک میکند.
وی در همین حال تصریح کرد: افزایش ریسکهای ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش فراوانی و شدت حوادث طبیعی، روند حق بیمهها را افزایش خواهد داد و این موضوع بر تصمیمهای کشاورزان در مورد تهیه بیمهنامه نیز تأثیر میگذارد.
نوری درباره تاثیر تغییرات اقلیمی در ارزیابی ریسکها توسط نهادهای بیمهای گفت: نهادهای بیمهای باید مدلهای ارزیابی ریسک خود را بهروز کنند و تأثیرات تغییرات آب و هوایی را در نظر بگیرند.
وی افزود: این موضوع شامل استفاده از دادههای جدید و پیشبینیهای دقیقتر با استفاده از اقدامات پیشگیرانه از سوی دستگاههای متولی میشود.
معاون صندوق بیمه کشاورزی با بیان این که بیمهها باید تلاش کنند که بیمهگذاران اقدامات پیشگیرانهای برای کاهش ریسکهای ناشی از تغییرات آب و هوایی انجام دهند، اذعان داشت: بهبود زیرساختها و استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی از جمله اقدامات پیشگیرانه است.
وی گفت: صندوق بیمه کشاورزی به عنوان بخشی از بدنه دولت و به منظور حمایت از امنیت غذایی و تولید کنندگان بخش کشاورزی و از طرفی با توجه به نوع ماهیت ریسک در بخش کشاورزی و عمدتا با شدت بالا و گستردگی زیاد و به تبع آن ایجاد خسارت گسترده، براساس رسالت و وظیفه ذاتی درصدد تمهیدات و ایجاد زیرساختهای لازم فنی، تخصیصی و فناورانه است و به موازات سایر دستگاههای اجرایی، علمی و تحقیقاتی گامهای موثر و به موقعی را همزمان با جهان عملیاتی میکند.
نظر دهید